Damlayan Gölge (Tropfende Schatten)

Das ist meine erste Damlahatname. 
Diese Werk ist von Mevlüt Baki Tapan mit selbst schreibtfont und persönliche Merkmale geschrieben worden.Hauptfigür ist (Uygar Yılmaz) ein freiheit junger Autor.

''Dunkle Katastrophe kommt als trophen...''

Man erklärt die Katastrophe, die Globalizierung bracht. 
 

Das ist meine erste Damlahatname. 
Diese Werk ist von Mevlüt Baki Tapan mit selbst schreibtfont und persönliche Merkmale geschrieben worden.Hauptfigür ist (Uygar Yılmaz) ein freiheit junger Autor.

''Dunkle Katastrophe kommt als trophen...''

Man erklärt die Katastrophe, die Globalizierung bracht. 

 

Zuerst soll man wissen, dass diese Werk keine Geschichte, Roman oder gleiche Leteratur  Genres. Diese Werk ist als Damlahatname abgefasst worden, die selbst merkmale und Erklärungsmeinung hat. 

Sie erklärt das Leben von einem Autor, der gegen Globlizierung ist, und diese Zeit. Weil sie damlahatname ist, kann man drin viele verschiedenen Genres wie Theater, Lyrik, Artikel, Geschichte usw...
Man betont die Wichtichkeit der Kultur, Kunst und Literatur.In dieser Werk beherschtert die Meinung; "Die Kunst ist für die Kunst."


Alle zeichen, alle sätze und alle teilen haben wichtige Situation und Bedeutung.
Wie schlecht man schuld mit etwas, das du nicht gemacht hast und man bezichtigt damit. 

Die Kultur ist wichtig für den Mensch, wie das Brot für die Körper wichtig ist. 
Für die Menschen ist die Kultur oder Wissenschaft wichtig?

Die Straßen sind ruhe, herrschen Schatten nur. Zeit ist dunkle und ruhe.

Türkische Publizität von Tropfende Schatten (Damlayan Gölge)

Öncelikle bilinmelidir ki bu eser bir roman, hikâye veya buna benzer nitelikte edebi tür değildir. Bu eser tamamen kendine has yapısıyla geliştirilmiş “Damlahatnâme” olarak kaleme alınmıştır.
Kendine özgü damlahatnâme türünde Küreselleşme akımını ve bu süreci ele alarak oluşturulmuş yapıttır. Modern hayatın ve küresel dünyanın etkisinde çırpınan bir yazarın yaşam öyküsünü ele alan bu yapıt, damlahatnâme olması dolayısıyla bünyesinde birden farklı türü barındırmaktadır.
Kültür, sanat ve edebiyatın önemine değinilerek, küreselleşmenin ne denli bu unsurları etkilediği ve kültürsüzlüğün ne tür sonuçlar oluşturabileceği ele alınmıştır. Bu eserde tamamen “Sanat, sanat içindir.” Anlayışı hâkimdir.
            Bu eser öncelikle birçok yazarın gerekli gördüğü üzere yeni bir tür olarak ortaya çıkmıştır. Kimine göre şark romanı, kimine post-modern edebiyat ve kimine göre de Fantastik bilim adlı edebiyat diye nitelendirilen arayışın bir sonucu olarak ortaya çıkan damlahatnâme edebi türünün ilk örneklerindendir.
Uygar adlı bağımsız yazarın damlatar oluşuyla devam eden ve niteliğinde ise küresel akıma baş kaldırışının öyküsü, Okur’un anlamlandırmasıyla can bulabilmektedir.
Her bölüm, her satır bir mana ve özel durum ifade etmektedir.

 Giriş

          “Damlayan Gölge” adlı yapıtın özet olarak alındığı bu kısımda kitapla ilgili görüşlere de yer verilmiştir.
Bu eser kendine özgü bir font ve karakterize özelliğe sahip edebi türdür. Başkahramanı bağımsız çalışan “Uygar Yılmaz” adlı genç bir yazardır. Tamamen küreselleşmenin getirdiği felaketin akışıyla devam eden ve bu küresel akıma karşı direnen bağımsız yazarın yaşam mücadelesini “damlahatnâme” üslubuyla ele alan eşsiz bir edebi eserdir.
            “Kim kullanmıyor ki İnternet, kim film izlemekten eksik kalabilir? Sanatın ve kültürel etkinliğin bir parçası görülenlerin küresel akıma hizmeti kaçınılmaz değil midir?”
– Damlayan Gölge başyazarı –
 
            Kimine acı, kimine hoş gelen küreselleşme, maalesef ortak bir tanım etrafında açıklanamamaktadır. Bu sebeple çoğunluğu zararlı bir dalga gibi görse de, bunu dile getirse de ne yazık ki, herkes bu dalgaya kapılıp gidiyor. İşte eser ki, dalganın boyutunu, hız ve etkilerini ele alarak kurtuluş yolu aramayı gaye edinmiş başyapıtlardandır.
“Kapitalizm ideolojisi kötüler tarafından benimsendikçe ve küreselleşme sürecine de kapitalistlerce yön verildikçe bu akım kan akıtmaya devam edecek.” – Kitabın mantığı -

Linken: Mobidik | Blog| Gökçeyazın | Bild.de | Thalia.de | Publitory | Facebook | Wattpad | Google Books | Bookrix | Gencmevtoo Kapak | Gencmevtoo Damla

Kaynakça

Google Books, Google Play, Bookrix, Mobidik, Publitory, Wattpad...

Belgeyi İndir (951.1 Kb)

Değerlendirme: 5.0/8
Sayaç: 4215/2491 | Ekleyen: jungnet | Yazar: Mevlüt Baki Tapan | Etiket: die damlahatname, bücher, die werke, damlayan gölge, Tropfende Schatten, damlahatname
Toplam Görüş: 1
avatar
1 Spam
1
İlginç ve farklı bir yapıda kaleme alınmış, ilginç bir yazım türü olmuş. Tebrikler...
Cevap: Teşekkürler.
avatar