Semra ..., Abdurrahman Hoca, Erdal Başkan,
Cuma günü Sabiha Gökçenden havalanacak olan uçağımız saat 17.00’da hareket edecekti ve bizim en bir saat önceden orada olmamız gerekliydi. Saat 3.45’de çıktığımız yolda yeni sürprizler bizi bekliyordu. Servisle gidiyorduk ve bir anda radyo açıldı ve kanal Trafik haberleri veren bir radyo kanlıydı. Hafta sonu, Bayram hazırlığı ve iş yerlerinin kapanma ve personelin dağılma saatiydi. İstanbul ilk etapta aynı görüntüleri sergiliyor bilindik trafik işkencesi belirginleşiyordu. Fakat bu kez biraz farklıydı ve her geçen saniye trafik daha da karmaşıklaşıyor hızımız biraz daha düşüyordu. Buna paralel zamanda hızla daralıyor saat 17.00’ye biraz daha yaklaşıyordu.
Bu olaylar yaşanırken Abdurrahman hocam ise daha çok telaşa kapılıyor ve stres basmaya başlıyordu. Abdurrahman hocamın öncülüğünde bizim stres ve uçağı kaçırma korkumuz Şoförü bir hayli kasmıştı. Bu durum biraz daha ilerde onu panikleşmesine sebep olacaktı. 
          Saatler 16.50 ve hala yoldayız. Trafiğinin biraz rahatlamasıyla hız alan şoför baskı ve kasılmanın etkisiyle panikledi ve bir anda sağ şeride, hava alanına doğru giden yoldan farklı bir yöne doğru giden yola saptı. Olan olmuş muydu? Erdal başkanımız dur! Yanlış yol değil mi diğerinden gitmemiz gerekliydi diye bir anda tatlı ve sakin bir tepki verdi. Şoför ani bir frenle geriye gelip doğru yola geçmişti fakat dakikaların değil artık saniyelerin hesaplandı andı ve onlarca saniye kaybımız olmuştu.
S ... Devamını Okuyun »
Kategori: Türkiye Anıları | Okunma: 1404 | Ekleyen: jungnet | Tarih: 28.10.2012 | Yorum (0)

Hayal dünyamın içerisinde trançalar geçirirken çevreme de bu olguyu kazandırma çabam olumlu sonuçlar vermeye başlamıştı.
2011 Yılının ocak ayında başlattığım “İnternet Teknolojileri Hareketi” ilk olarak Erzurum’da ve çevremde bulunanlarla olmuştu. Makine ve Kimya mühendisliği okuyan halamın oğlunu ilk olarak kendi sitem olan “Gencmevtoo” ile bu harekete dâhil olmasına sebep olmuştum. Arkadaşlarım da uyguladığım bir çok yöntem sadece başlangıç düzeyinde kaldı.
TBD’nin öncülüğünü yaptığı E-ticaret Girişimciliği kursu ile daha büyük boyutlar kazandı. Kendi hayalim olan ekibimi kurma şansı kazandım ve Diyardan.com ile başlayan yolculuk Eylül ayında Diyardan Bilgi Teknolojileri olarak devam ediyor. Bu süre içerisinde yaptığımız bir çok proje içerisinde yurtdışından gelen bir teklif üzerine Revonews.com’u kurduk. İngilizce olarak başlayan haber portalı 5 dilde hizmet kararı aldı. 
İlk aşamada hızlı büyüyen site aramızda ki yasal tedirginlik nedeniyle yaklaşık 1 ay kapatıldı. yasal sorunların telafisiyle tekrar başlayan haber yayını eski gücünü kazanamadı ve son olarak yurtdışın da bulunan ortaklarımız çekilme kararı aldılar.
Büyük başlayan medya projemiz durgunluk kazanmış ve şuan görevdeşlik hareketi bekler hale gelmiştir. Bu bağlamda birçok hizmeti diyardan Bilgi Teknolojileri olarak sunmaya başladık. Sosyal medya, Seo, Web tasarım, Online reklamcılık, Video Düzenleme, vb… Büyüyoruz ve fazlasıyla genişl ... Devamını Okuyun »
Kategori: Türkiye Anıları | Okunma: 1322 | Ekleyen: jungnet | Tarih: 28.10.2012 | Yorum (0)

Meine Meinung über Istanbul Ausbildung - ​İstanbul Eğitimi Hakkında kı GörüşlerimÖncelikle İstanbul şehrinden başlamak istiyorum. İstanbul ziyaret etmek ve hayranlığımın yerli olup olmadığına karar vermek için gitmeyi arzuladığım şehir. Bu konu bazında gitmemize sebep olan kişilere bizzat teşekkürlerimi iletmeyi borç bilirim. İstanbul süresince yaptığımız etkinlikler, eğitim, organizasyon ve tabi ki kişi ve kurumlar hakkında görüşlerime de kısaca değineceğim.

         İstanbul’da almış olduğumuz eğitimi eminim ki 10 arkadaşımın farklı yollarla bu derece verimli olarak alabileceğini düşünmüyorum. Şahsım adına 2005 yılından beri hayalini kurmakta olduğum bir çok olay, iş ve eğitimi İstanbul’da buldum diyebilirim. Eğitim benim için güzeldi ve birçok konu verimli oldu. Eğitim belki farklı yollarla alınabilecek düzeyde de olduğu düşünülebilir fakat eğitmenlerimiz tek kelimeyle kusursuzdu diyebilirim. Bu tabiri kullanmış olmam Üniversite ve Lise dönemlerinde karşılaştığım eğitmenlerin zayıf oluşu etkilemiş olabilir. 

        Eğitmenlerimiz eğitimciliğin yanı sıra iş ve hayat tecrübeleri ile örnek teşkil etmekte ve her biri anlatımını uygulamaktaydı bu durum verimli olmasının öncelikli sebebi olduğunu düşünüyorum. Eğitmenlik dışında aile ortamı yaşatmaları bizi çok mutlu etti. Dolayısıyla bütün eğitmenlerime teşekkür etmem gerektiğini iyi bilmekteyim. Özellikle birçok konuda yardımlarından ötürü bazı hocalarımın kısmen adlarını anma arz ... Devamını Okuyun »
Eklenti: Görsel 1
Kategori: Türkiye Anıları | Okunma: 1559 | Ekleyen: jungnet | Tarih: 28.10.2012 | Yorum (0)