Ataya Mektup
Zaman artık sizin zamanınız gibi değil.Artık sizin zamanınızdaki gibi bir diyardan bir diyara aylar süren yolculuklar yapılmıyor. Dünyanın en ücra köşesine dâhi günler sürmüyor. Teknoloji o denli gelişti ki, âdeta insanları bile kontrol etmeye başladı. Artık aşklar da farklı bu zamanda, insanlarda. İnsanlık kavramı yok olmaya yüz tutu benim ulu dedeciğim.

Akıp gidiyor zaman bir su misali. Sizin mirasınıza, değerlerinize sahip çıkamadık. Ne olur hakkınızı helâl edin bize. Cihat etmekten korkar oldu torunlarınız. İslamdan ve Türklükten uzak, paraya, şan ve şöhrete itibar etmeye başladı. O denli bozuldu ki be atam, sizlere hakaretler ve isyanlar savurarak yaşayanlar arasında alkışlara, paraya ve övgülere mazhar olmaya başladı torunlarınız. Vatanımız Türkistan bölündü, adeta param parça oldu. Bölündük binlerce parçaya. Vurdular, kırdılar bizi. 
Eskisi gibi toprak işlenmez, besi yapılmaz oldu. Olsa da zaten verim kazanılmıyor ki. Gübre otu yakmaya başlamış, düşman içimizde mikrop gibi çoğalıyor. Hastayız be atam, hasta. 
Gök yüzünde mavilik, denizlerde berraklık yok artık. Denizlerimiz kir ve atık yuvasına döndü. Semada göçmen kuşlarda görünmüyor artık. O kadar acı ki be dede. Serçeler betonlara, demir aralıklara yuva yapmaya çabalar olmuş. Çünkü artık yuva yapabilecekleri ağaç kalmaz oldu civarda. Bir övgü almak, namını yürütmek için hayvanları acımasızca katletmeye başladı torunların atam. Ceddimizi yargılar ol ... Devamını Okuyun »
Eklenti: Görsel 1
Kategori: Seyir Defteri | Okunma: 839 | Ekleyen: jungnet | Tarih: 18.08.2015 | Yorum (0)