Takım Liderinin Müşteri Temsilciliği Çağrı merkezi bana göre 18-25 arası gençlerin çağrı alması ve sonrasında kendi işleri için yönlendirilmesi gereken bir sektör.
Takım Liderinin Müşteri Temsilciliği
Takım Lideri Gamze CANKURT'a göre;

2010 yılında ilk çağrı merkezi deneyimine atılmış oldum. 1 ay eğitimden sonra koçlar eşliğinde çağrıya oturduk. Hiç unutmam ilk çağrım 48 dakika sürmüş ve çağrının sonunda satış yapmıştım. İlk aylar hevesle iş yapardık sonra arkadaş ortamını seversiniz ve işe çağrı almak için değil arkadaşlarınızla güzel şeyler yaşamak için koşa koşa gidersiniz. 10 saat telefonda satış yapmak için boğazınızı yırtarsınız bir çağrıdan diğer çağrıya geçme arasında boşluk zamanınız 3 saniye. Artık işe o kadar alışırsınız ki ilk çağrım 48 dakika şimdiki en uzun çağrım 3 dakika düşünün kendime zamanla neler kattım. 6 ay sonra sürekli konuşmaktan sıkılırsınız, işi bırakmayı düşünürsünüz. Fakat o kadar güzel arkadaşlık kurarsınız ki, sevmeseniz de o işi yaparsınız, çünkü yaş ortalaması düşük enerjisi bol yerlerdir çağrı merkezleri. Eğer bu işi yapacaksanız enerjiniz yüksek olmalı ve hırslı olmalısınız. Şuna inanıyorum ki, ben çağrı merkezlerinde hep iyiydim. Örnek gösteriliyordum. Neden mi? Hırstan dolayı. Kimse benden çok satış yapamazdı kimse benden fazla çağrı alamazdı ve enerjim o kadar yüksekti ki eğlenir ve eğlendirirdim.

Kötü yönü illaki var. Sonuçta yüzlerce insan var çağrı merkezlerinde. İyi anlaştığınız kadar sevmediğiniz, size itici gelenler de var. Sürekli dedikodular, sürekli sizin yapmış olduğunuz işi küçümseyenler olabiliyor. Tek hata ... Devamını Okuyun »

Kategori: Seyir Defteri | Okunma: 929 | Ekleyen: jungnet | Tarih: 21.04.2017 | Yorum (0)

Çağrı merkezindeki en önemli ilksel deneyim, beraber eğitim aldığımız iş arkadaşlarımızla birlikte ilk deneyimimizin heyecanı ve verilen destektir.
İyi Bir Müşteri Temsilcisine Öneri

Kalite ve profesyonel müşteri temsilciliği mantığıyla, yaşam kalitesini daimi yükseltme ilkeleriyle ele aldığı bütün profeleri başaran, hedeflere özgün çözümler sunan Müşteri Temsilcisi Alişan ÇABUKER'e göre; 

Çağrı Merkezindeki İlk Deneyimi

Bu konuda yorum yapmam gerekirse, ilk heyecan ve beraber eğitim aldığımız iş arkadaşlarımızla birlikte ilk deneyimimizin heyecanı ve verilen destek.

Çağrı Merkezinin Bilinmeyen Tarafı

Bazı unsurların iş kalitesini düşürme etkileri vardır.

Çağrı Merkezinin Fayda ve Zararları

Çağrı merkezinin en büyük faydası; düzgün konuşma, dil, üslup, dinleme ve anlama kavramını gerçekten geliştiriyor olmasıdır. Zararları ise mesai saatlerindeki dengesizlik, denilebilir.

Bütün Müşteri Temsilcilerine En Önemli Öneri

Müşteri temsilcilerine önerebileceğim en önemli öneri; üyeyle konuşurken üyeyi iyi dinlemeli ve sorununu iyi tespit etmelisiniz. Ayrıca doğru adımlar ve işlemler sağlanmalıdır. Bu hem size hem de sizden sonra çağrıyı alacak olan takım arkadaşınıza çok yardım olacaktır. Performansınızı iyi yönde etkileyecek en önemli adım budur.

Alişan ÇABUKER

Eklenti: Görsel 1
Kategori: Seyir Defteri | Okunma: 1071 | Ekleyen: jungnet | Tarih: 21.04.2017 | Yorum (0)

İşe başlamadan önce mutlaka sabır dileyin, çünkü stresli dakikalara başlayacaksınız. Eve giderken işle alaka bir şey düşünmeyin.
Profesyonel Müşteri Temsilcisi Öğüdü
Almanca Müşteri Temsilcisi (German Customer Care/Deutsch Kundenberater) Ozan KAYA'ya göre;

Çağrı Merkezindeki İlk Deneyimim

İlk deneyimimden, daha önce belirlediğim tahminde kesin sonuca varmıştım artık: İçinde insan unsuru olan her iş sıkıntılı ve streslidir. Çünkü iktisat biliminde de belirtildiği gibi insan ihtiyaçları sınırsızdır ve şikâyetleri de asla bitmez. Çağrı merkezini hiçbir insan öylesine aramaz: Ya bir isteği vardır ya da bir şikâyeti ve kendisine kısa sürede dönülmesini ister. Oturduğumuz yerden konuşarak iş yapıp para kazanıyoruz ama eve gidince beynimizin ne kadar yorulduğunu hissediyoruz. Beden yorgunluğu geçer ama beyin yorgunluğu hemen atılamadığı için bir gün izin bile az geliyor. Ancak bana bir şey kazandırdı: Stres yönetimi. Bu teorik değil, pratik olarak öğrenilen bir derstir. Bu dersimi her gün her dakika almaktayım zaten. Çeşitli sıkıntılarla nasıl baş edip nasıl çözüm üretebilirsin konulu bir ders. İnteraktif bir ders.

Çağrı Merkezinin Bilinmeyen Yüzleri

Karşınızda size yardımcı olmak için konuşan yetkilinin canlı ses tonuna ve enerjik yapısına aldanmayın, aslında her çağrıda refreshlenmiş bilgisayar gibidir. Eskiden böyle mantığım vardı: Ben arayacağım, karşımdaki yetkili sanki tek müşterisiymişim gibi bana alaka gösterecek, o an sorunuma çözüm bulacak ve beni ... Devamını Okuyun »

Eklenti: Görsel 1
Kategori: Seyir Defteri | Okunma: 1163 | Ekleyen: jungnet | Tarih: 21.04.2017 | Yorum (0)

Her şeyin bir sorgusu vardır. Haklı olsan da üye ve İşveren %85 her konuda haklıdır mantalitesi vardır.
Çağrı Merkezi Deneyimi
Backoffice Burak ZİLİF'e göre;
Çağrı Merkezindeki İlk Deneyimi:

Bunla ilgili yorum yapacak olursam eğer; İlk heyecan, farklı insanlarla tanışmak ve aldığımız ücret dışında takımıma verdiğim karşılıksız destek ve yardımdan aldığım keyif gerçekten anlatılamaz bir duygu.

Çağrı Merkezinin Bilinmeyen Yüzleri:

Her şeyin bir sorgusu vardır. Haklı olsan da üye ve İşveren %85 her konuda haklıdır mantalitesi vardır. Bu durum iş heyecanını, çalışma arzusunu ve çağrı merkezi kavramını zedelemektedir.

Çağrı Merkezinin Fayda ve Zararları:

Bana olan en büyük faydası Konuşma Tarzı - şekli, Üslup, Dinleme ve Anlama konusunda gerçek hayata kattığı etkidir. Zararlarına gelecek olursak Mesai saatlerinin burada dengesizliği Monitörlerde göz filtresinin olmaması ve gözü yorması oluyor.

Bütün Müşteri Temsilcilerine En Önemli Tavsiye:

Müşteri temsilcilerine en önemli tavsiyem; Üyeyi anlama ve dinlemedir. Eğer bu işlem yapılmazsa çağrıyı yönetemez ve yanlış olgulara yelken açılabilir. Bununla birlikte kayıtlarının etkin incelenmesi ve doğru girdilerin sağlanması önem arz eder. Çünkü sonraki takım üyesi ile görüşen üye müşteri temsilci ... Devamını Okuyun »

Kategori: Seyir Defteri | Okunma: 1090 | Ekleyen: jungnet | Tarih: 21.04.2017 | Yorum (0)