02:06
DEV ARAMA MOTORLARI VE ALTERNATİFLERİ
Yerli yatırımları desteklemeliyiz.
Tavsiye: Rastgelelik Arama Motoru, Tur Tc Arama Motoru ve Vuhuv.Arama Motoru

Google (google.com.tr)

Elbette ki listenin birincisi Google Arama Motorudur. Çünkü kullanıcı ve teknoloji bakımından en büyük paya sahip olan arama motorudur. Ayrıca özel arama özelliği sayesinde milyonlarda İnternet sitesinin site içi arama motoru olarak da kullanılmaktadır.

Yandex (yandex.com.tr)

Listemizin ikinci sırasında Yandex var. Çünkü Google’dan sonra özellikle Rusya ve Rusça konuşulan bölgeler ve de Türkiye için en çok tercih edilen arama motorlarının başında gelmektedir. Google gibi benzer teknolojiye sahip olup, Yandex de tıpkı google gibi özel arama imkanı sunmaktadır. Milyonlarca Yandex özel arama motoru kullanan site mevcuttur. En güzel özelliği ise hiti değil, içeriği güçlü olan sitelere öncelik veriyor olması ve bağlantıları yeni sekmede – pencerede açıyor olmasıdır.

Bing (bing.com)

Üçüncü sırada arkaplanlı arama motoru olarak zihinlerde hatırlanan Microsoft’un geliştirdiği arama motorudur. Google ve Yandex gibi tamamen farklı varyasyonlarda sonuçlar sunar.

Yahoo (yahoo.com)

Alt yapısında Bing, Yandex ve Google görmek mümkün olsa da İngilizce sayfaların sonuçlandırılmasında büyük başarıya sahiptir. Türkiye’de çok fazla bilinse de bilindiği kadar kullanılmamaktadır.

Baidu (baidu.com)

Çin’de büyük bir kitleye hitap eden Asya kökenli arama motorudurş. En büyük özelliği ise Çin hükümetince telifin rahatsız edici bir tarafı olmadığından Baidu ile birçok müzik ve yasak dosyanın bulmak mümkündür.

DuckDuckGo (duckduckgo.com)

Türkiye’de pek duyulmasa da etkili sonuçlar sunan ve alt yapısında Yandex gücüne de yer veren arama motorudur. En önemli özelliği ise kişisel verileri diğer arama motorları gibi saklamamasıdır. Güvenli arama konusunda etkili arama motorlarının başında gelmektedir.

WolframAlpha (wolframalpha.com)

Bilimsel sonuç ve gerçekten gelişmiş verilere yer veren dev bir arama motorudur. Ancak ücretli olarak detayları sunmaktadır.

Ixquick (ixquick.com)

Tamamen özelleştirilebilen arama sonuçları sunan arama motorudur. Sonuçları kendinizce özelleştirebiliyor ve bağlantı kaydı alabiliyorsunuz.

Ask (ask.com)

Bir zamanlar birçok program ve tarayıcı araç çubuğu (Toolbar) ile bilgisayarlara bulaşmayı başaran, hayatımıza dahil olan arama motorudur. İlk kurulduğunda bir takım editör tarafından incelenen siteler ve verilerle sonuçların sunulduğu bir arama motoru idi. Ancak zamanla talebin artışı nedeniyle Robotların taraması sonucu bilindik arama motoru özelliğini kazandı. Etkisini kaybeden dev arama motorlarındandır.

Geliyoo (geliyoo.com)

Türk yapımı, yerli arama motoru olma özelliği ile Türkiye’de en çok kullanılan yerli arama motorlarından birisidir. Halen gelişimi devam eden arama motorlarındandır. Listemizin 10. Arama devi sayılabilmektedir.

10’da 10 Alternatif Türk Arama Motorları

10 adet bilindik arama motorlarından çok daha farklı ve ayrıcalıklı sonuçlar sonan arama motorları listelenmiştir.

  1. Tur Tc (turtc.com): Etkileyici görsel ve sade sonuçlarıyla zengin içerik sunan arama motorudur.  
  2. Vuhuv (vuhuv.com): Arama sözcüğünün kelime anlamını ve alternatif önerileri ile beraber sonuçlar sunan arama motorudur. Gerçekten gelişmiş bir arama motoru olduğunu kullanınca anlayacaksınız.
  3. Biliver (biliver.com): Kısıtlı gibi görünse de hoş sonuçlarla karşınıza çıkan arama motorudur.
  4. Arama.com (arama.com): Kendi diziniyle sonuçlar gösteren arama motorudur.
  5. Arrama (arrama.com): Kendi diziniyle daha çok firma arama motoru özelliği ile bilinen arama motorudur.
  6. Rastgelelik (rastgelelik.com/arama): Kendi bünyesinde içerikle birlikte birçok arama motorunda arama olanağı sunan ve sonuçlarda osmanlıca – ingilizce karşılıkları, eşanlamları ve sözcük açıklamalarını da gösteren arama motorudur. Aynı anda harita, sözcük ve osmanlıca ile beraber ingilizce çeviri de arama yapar. Arama anasayfasında arkaplanlar rastgele olarak gösterilmektedir. Rastgele arama özelliği bulunur. Arama sonuçlarında film izleyebilme, çeviri yapabilme gibi özellikler sunar. Gelişimi devam eden arama motorudur.
  7. Çokya (cokya.com): Kendi dizininde arama yapan ve site eklemeleriyle geliştirlemkte olan arama motorudur.  Şık bir görünüm sunmaktadır.
  8. Bul (bul.com.tr): Sözcük anlamı, haber vb. detaylarla birlikte sonuçlar sunan arama motorudur.
  9. Yaani (yaani.com): Turkcel tarafından geliştirilmiş arama motorudur. Yalnızca mobil cihazlarda çalışmaktadır.
  10. Gidiyoo (gidiyoo.org): Geliyoo arama motoruna benzeyen kolay sonuçlar sunan arama motorudur.

Aslında tüm bu arama motorlarının her biri farklı özellikler sunmakta. Tümünde bir bütünlüğü yakalayabilmek olanaksız gibi. Tüm özellikleri ile sağlam bir arama motoru var diyemeyiz. Bu listenin dışında daha yüzlerce yabancı ve onlarca da yerli arama motoru listelemek mümkündür

Eklentiler: Görsel 1 · Görsel 2

"DEV ARAMA MOTORLARI VE ALTERNATİFLERİ" başlıklı bu blog yazısı, "12.01.2018" tarihinde "" konumunda yazıldı. Bu blog yazısı yazılırken hava durumu dereceydi ve döviz kuru da şeklindeydi.
Yazım günü gelişen olaylar: ""
Kategori: Gelişi Güzel | Okunma: 1097 | Ekleyen: jungnet | Etiket: Türk arama motorları, tur tc, arama motorları, bing, bul.com.tr, google, geliyoo, vuhuv, rastgelelik | Değerlendirme: 5.0/1
Toplam Görüş: 0
avatar