Bazı çaba ve çalışmalarım sonucu bazı konulara ilk defa imza atmayı başardım. Birçoğu pek tanınmasa da tarafımdan ilkler listesine konulmuştur. Bunlardan bazıları; 
  1. 2008 yılında ilk Türk Servis Usulünü projelendirerek sundum. Eş ortağım Emrah Y. ve destekçi hocam Ufuk K.'ya teşekkürlerimi sunuyorum.
  2. İlk defa yapıtların konuştuğu, yapıtların dilinden metafiziğe değinilen romanı yazdım. İnsanlardan öte yapı ve maddelerin konuştuğu, bunların gözünden etrafa bakıldığı "Görünmeyen Bilinmez" isimli romanı yazdım. 
  3. Benzeri döneminde rastlanmamış ilk "Almanca Yapı-Kavram Sözlüğünü" oluşturdum. Ücretsiz olarak birçok platformda yayınlanmaktadır. 
  4. İlk post-modern akıma karşılık vermesi amaçlanmış, akademik araştırmalarca geliştirilebilir edebi türü geliştirdim. "Damlahatname" ismini verdiğim edebi türde bir eserin seriye geçmeden sürümler halinde de yayınlanabilir olmasını gerçekleştirdim. 
  5. "Gezgin" isimli Türk Tarayıcısını (Browser) geliştirdim. (Gelişimi durdurulmuştur.
  6. "Garama" adlı ilk sosyal platform barındıran yerli arama motoru projesini geliştirdim. Google+ henüz söz konuzu olmadığında arama motoru olarak geliştirdiğim "Garama", bünyesinde sosyal medya tabanını barındırıyordu ve paylaşımlara, sayfa kurulumuna kadar olanak sunulmuştu. İlk aldığım tepki; "Arama motorunda facebook, sosyal medya mı olur?" Birkaç yıl sonra Google Plus hizmete sunuldu. (Site gelişimi durduruldu.)
  7. "Revonews" isimli ilk doğunun uluslararası haber platformunu kurdum. Erzurum'dan yayın yapan İngilizce ilk platform idi. Uluslararası haberlere yer veriyordu. (Sponsor ve editör yetersizliği, kötüye kullanım nedeniyle proje kapatıldı.)
  8. E-ticaret temelinde farklılığa ve yaratıcılığa imza atarak bir ilki başarmış, Mekan ve Blog ikilemesini bütünselleştirerek E-ticaret platformu kurduk. (Hüseyin S. & Ben) Mekan tanıtımı ve Bloglamayla ürün satışı bir arada bütünleştirilmişti. Yakın zamanda Mekan tanıtımında "Mekanist" ile rakip olduk. Ancak yeterli maddi kaynak ve tedarikçi bulunamadığından projedeye son vermek zorunda kaldık. Platformumuzun ismi; "Diyardan.com" idi. (Diyardan Bilgi Teknolojileri)
  9. İlk Türk - Alman eserlerinden bütünsel bir tiyatro eserine imza attım. "Arama Tarama Yanılgısı" adlı tiyatro eserini yazdım ve Üniversitede gösterime girmesinde aktif rol oynadım. Oyunumun oynanmasında yönetici ve oyuncu oldum. Üniversite danışmanım Fatma D.'ın büyük destekleriyle imkansızlar aşılarak sergilenen oyunun geliri ise ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılmıştır. (Oyunun son derlemesi ve kaliteleştirilmesinde usta tiyatrocu öğretim görevlisi Selim C.'nin büyük katkısı bulunmaktadır.)
  10. Üniversitenin Alman Dili ve Edebiyatı bölümünde pasifleşmiş Germanistik Kulübünü yeniden canlandırarak ilk defa Bilişimde Farkındalık Eğitimi organize ettim. (Özgün logo ve tasarımlarla sunum sağlanmış, 8 dalda 8 günlük eğitim, sosyal medya eğitimi gibi birçok eğitim ve organizasyona imza atılmıştır.)
  11. Ayrıca Türkiye neredeyse hiç bilinmeyen farklı ve gelişmiş bir CMS (İçerik Yönetim Sistemi) olan uNet/uCoz sistemi hakkında baştan sona ilk Türkçe kaynağı kaleme alarak Türkçe kaynak olmasını sağladım. Baştan sonra bir web site yapmayı ve ilaveten uNet sistemi ile site hazırlamayı bu kitapta ele aldım. uCoz sisteminin ilk Türkçe destek ve gelişim projelerine imza attım. Kitabımın adı; "Baştan Sona Web Site Hazırlama Rehberi»
  12. İlk "rastgele veri sunum platformunu" geliştirdim. "Rastgelelik.com" isimli sitede "Rastgelelik Kuramı" çerçevesinde veri gösterim ve sunumuna yönelik işlev gösteren siteyi geliştirdim. Rastgele film, sözcük, haber, madde, dosya, test, fıkra, kitap, site, blog ve dahasını bir düğme ile rastgele algoritması vasıtasıyla açmak mümkündür. Aynı zamanda bu platform bünyesinde kendi arama motorumu, kişiye özel arama motoru sayfası yapımını ve Desk oluşturma özelliklerini sundum. Herkes %96 geliştirilebilir özellikte Desk sayfasını açabilir ve kendi arama motoru sayfasını kurabilir. Detaylar ve örnekler için "www.rastgelelik.com" sitesini ziyaret edebilirsiniz. (Şuan için değeri yükselmekte olan sitedir. Kapatılması söz konusu değildir. Gelişimi devam ediyor.)
  13. Kendine özgü Ural-Altay dil ailesine mensup ilk yapay dilimi geliştirdim; "Bakiyye Dili" (ᒍ ᒍ≾Ɲ..↾ Ḷ⟓৬)
Bunların dışında da birçok çalışma ve projeye imza attım. İlk olma özelliği taşımadığı için burada belirmedim.