İşe başlamadan önce mutlaka sabır dileyin, çünkü stresli dakikalara başlayacaksınız. Eve giderken işle alaka bir şey düşünmeyin.
Profesyonel Müşteri Temsilcisi Öğüdü
Almanca Müşteri Temsilcisi (German Customer Care/Deutsch Kundenberater) Ozan KAYA'ya göre;

Çağrı Merkezindeki İlk Deneyimim

İlk deneyimimden, daha önce belirlediğim tahminde kesin sonuca varmıştım artık: İçinde insan unsuru olan her iş sıkıntılı ve streslidir. Çünkü iktisat biliminde de belirtildiği gibi insan ihtiyaçları sınırsızdır ve şikâyetleri de asla bitmez. Çağrı merkezini hiçbir insan öylesine aramaz: Ya bir isteği vardır ya da bir şikâyeti ve kendisine kısa sürede dönülmesini ister. Oturduğumuz yerden konuşarak iş yapıp para kazanıyoruz ama eve gidince beynimizin ne kadar yorulduğunu hissediyoruz. Beden yorgunluğu geçer ama beyin yorgunluğu hemen atılamadığı için bir gün izin bile az geliyor. Ancak bana bir şey kazandırdı: Stres yönetimi. Bu teorik değil, pratik olarak öğrenilen bir derstir. Bu dersimi her gün her dakika almaktayım zaten. Çeşitli sıkıntılarla nasıl baş edip nasıl çözüm üretebilirsin konulu bir ders. İnteraktif bir ders.

Çağrı Merkezinin Bilinmeyen Yüzleri

Karşınızda size yardımcı olmak için konuşan yetkilinin canlı ses tonuna ve enerjik yapısına aldanmayın, aslında her çağrıda refreshlenmiş bilgisayar gibidir. Eskiden böyle mantığım vardı: Ben arayacağım, karşımdaki yetkili sanki tek müşterisiymişim gibi bana alaka gösterecek, o an sorunuma çözüm bulacak ve beni ... Devamını Okuyun »

Eklenti: Görsel 1
Kategori: Seyir Defteri | Okunma: 1166 | Ekleyen: jungnet | Tarih: 21.04.2017 | Yorum (0)

Yazar mısınız? Yazdıklarınızı sizin için yayınlıyor, ücretsizce tanıtıp meşhur olmasına vesile oluyorum.
Yazar mısınız?Sorularına yanıtlar verecek olursak, şöyle bir detaylandırabilir ve açıklayabiliriz;
Yazdığım Her Şey Yayınlanır mı? 
Elbette ki, HAYIR!. Kaliteli ve özgün olması gerekiyor. Amatör veya ilk denemenizin olması fark etmez, benim için değerlidir. Bu yüzden elbetteki kriterlerime uyması durumunda yayınlarım. Yeter ki, size ait olsun ve nitelikli olsun.
Peki Nitelikli Yazı Nedir?
Kalite unsurlarına uyuyor olması yeterlidir. Bu hususta ise yazım kurallarına, imla ve noktalama işaretlerine uyulması en önemli unsur olmak kaydıyla aşağıdaki unsurlar göz önünde bulundurulmalıdır. 
  • Siyasi - politik görüş ve ayrım belirten içerikler yayınlanamaz. 
  • Erotizm-pornografik mantık ve içerikler yayınlanamaz.
  • Argo ve küfür içerikli metinler yayınlanamaz. 
  • Site mantığına aykırı görüş ve fikirlerin haykırılmaya çalışıldığı içerikler yayınlanamaz. (Ateizm vb.) 
  • Almanca, İngilizce ve Türkçe, Azerce, Osmanlıca haricinde dillerde yazılan içerikler kitlemize aykırı olması dolayısıyla yayınlanamayabilir. 
  • Farklı bir kişi, kurum, kuruluş, eser, kitap vb. kitleye hakaret içerek metin ve yazılar yayınlanamaz. 
  • Özgün olmayan, farklı sitelerden kopyalanarak gönderilen içerikler yayınlanamaz. 
Detayları iletişim formu üzerinden benimle görüşebilirsiniz. 
Eklenti: Görsel 1 ·Görsel 2
Kategori: Seyir Defteri | Okunma: 1346 | Ekleyen: jungnet | Tarih: 12.04.2017 | Yorum (0)

Yeni bir kitap yazıyorum, fikirlere ve önerilere muhtacım. Bana fikir verin! Birlikte yeni bilgi camiasına narin dokunuşlar yapalım.
Kitap Yazıyorum, Fikir Verin!
Öncelikle belirtmeliyim ki, her görüşe ve fikre açık olmama rağmen ben de insanım. Kendime ait bir tarzım ve yapabileceklerim var. Bu yüzden ileteceğiniz tüm görüş ve fikirlerde gözün önünde bulundurmanızı rica ettiğim bazı durumlar olacak. Bunlar, "Nasıl bir fikir versem?" sorusuna yanıt niteliğinde olacaktır. 

Fikir verirken nelere dikkat etmeliyiz?

Dini ve kültürel değerlere hakaret, eleştiri vb. unsur niteliğinde görüş ve fikirleri ne yazık ki, karşılayamayacağım. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti devletimizin değeri onur ve tarihine laf, yakıştırma vb. unsurlara da yer verememekteyim. Bu durumlar göz önünde bulundurularak fikirde bulunulursa çok memnun olurum. 

Fikirlerinizi yorum olarak iletebilirsiniz. İleti, metin, öykü ve resim gibi kitaplarımda yer vermemi istediğiniz eserleriniz için benimle iletişim formu veya mail üzerinden irtibata geçebilirsiniz. 

Şimdiden destek, yorum ve fikirleriniz için teşekkür ederim. 
Kategori: Seyir Defteri | Okunma: 1171 | Ekleyen: jungnet | Tarih: 11.04.2017 | Yorum (1)

Rastgelelik.com platform sitemle birlikte kendi resmi web sitemde de birkaç değişiklik yapayım dedim. Birçok yazı ve kategoriyi ve de görsel materyali silerek işe başladım. Tema ve tasarımı değiştirip, üç ana kategoride devam etmeye karar verdim. Dilimce bölümünde Almanca ve İngilizceyi öğrenme ve öğretme anlatımlarına yerverecek, Sözlük bölümünde ise teknik, kalite, vaka ve edebiyata ilişkin Almanca, İngilizce ve Türkçe sözlük platformu kurmaya çalışacağım. Vaka-Kalite bölümünde ise kendi işimle ilgili paylaşımlara yer vereceğim. Türkiye'de daha önce eşi bulunmayan bu alanla ilgili ilk kaynakları oluşturmaya özen göstereceğim. Bilindik site ve kaynaklarda olduğu gibi Almanca ayrı, İngilizce Ayrı öğrenmek ve öğretmek yerine, bu her iki dili de aynı süreçte öğrenip, geliştirmek isteyenlere destek olmak için Dilimce Bölümünü kurdum. Bu bölümde bu alana ağırlık vereceğim. Ayrıca yapılarla ve konularla ayrıca anlatımlar sunmaya gayret göstereceğim. 

Her fırsatta yeni bir sözcük ekleyerek sözlüğümü de zenginleştireceğim. Bana konuyla ilgili sorularınızı, görüş ve önerilerinizi iletebilirsiniz. 
Kategori: Seyir Defteri | Okunma: 810 | Ekleyen: jungnet | Tarih: 13.02.2018 | Yorum (0)

Kitaplar Hediye Olsun Her bloga bir kitap gelsin...
Eklenti: Görsel 1 ·Görsel 2
Kategori: Seyir Defteri | Okunma: 918 | Ekleyen: jungnet | Tarih: 29.09.2017 | Yorum (0)

Bence öyküsel anlatımla da dil öğrenmek mümkündür.
Dil Öğretim Yöntemleri
Evet, bence bu yöntemle de dil öğrenmek mümkündür. Kişi hem okuyor, hem eğleniyor, hem araştırıyor ve hem de görev sorumluluğu kazanıyor. Eserin yapı ve gücüne bağlı olarak dilde istenilen seviyeye ulaşılabilmektedir. 

İşte ben de bu yöntemi bir şekilde test etmeye karar verdim. "Dilim Almanca" ismini verdiğim bir eser projesi başlattım. Fırsat buldukça yeni bölümleri kaleme alacak, her bölümde bir veya birkaç konuyu ele alarak hikaye anlatacağım. Kurgusal olaylara ve hayali karakterlere yer vereceğim. Her bölümde okura görevler atayıp, yapmasını isteyeceğim. Bu görevler hem dili öğrenmesine, pekiştirmesine ve sonraki bölümü anlamlandırabilmesine yardımcı olacaktır. 

Detaylarıyla birkaç bölümde tamamladıktan sonra ise daha ayrıntılı biçimde bu eserimi Damlahatname olarak kaleme alacak ve akabinde kitap olarak yayına sunacağım. Başarı oranı hakkında ise dönütler de yine bulunacağım. 
Eklenti: Görsel 1
Kategori: Seyir Defteri | Okunma: 1008 | Ekleyen: jungnet | Tarih: 20.09.2017 | Yorum (0)

Okumuyor, Yazmıyor, İzlemiyor ve Dinlemiyoruz Okumaya vakit yok ki, anlamaya takat kalsın.
Okumuyor, Yazmıyor, İzlemiyor ve Dinlemiyoruz

Peki biz ne yapıyoruz?

Sosyal medyada oyun, bilgisayarda oyun oynuyoruz. Video ağlarında komedi veya erotik görüntüleri izliyoruz. Okumak gibi bir huyumuz zaten yok, olsa da iki konu dışında hiç bir konuya ilgi duymuyoruz. Futbol ve erotik hikayeler. Bu veriler arama motoru ve gözlem anketleri sayesinde tespit edilmiştir. 

Okuduklarımız kısa başlıklar. İlgi çekerse içeriğine bakıyor ama sadece ilk cümlesini okuyoruz. Onu bile tam saymamak gerekli. İlginç bir videoyu tam izleme huyumuz yok. İleri sarma ve yarıda kesip, kapatma huyumuz var. Film izlerken dahi ilk bölümleri atlıyor, film esnasında farklı işlere kafa yoruyoruz. İlk 15 dakikada, hatta 10 dakikada sarmayan, beğenmediğimiz hiç bir filmi izlemiyoruz; dahası kapağını beğenmediğimiz filmleri almıyor ve açmıyoruz bile. 
 

Haber mi Okuyoruz?

Evet, spor haberleri okuyoruz ama voleybol, tenis ve yüzme gibi sporlar bize göre spor değiller. 

Ders mi Çalışıyoruz?

Evet, dersten kapa kaldırmıyoruz. Bir siteye girip, bir iki konuya göz gezdiriyoruz ama o konuları not almak, ilave bilgilere bakmak gibi huyumuz yok. Zaten buna zaman da yok. Çünkü ders çalışırken, sözleri anlamsız bir pop şarkısı o esnada çalıyor ve bizim Facebook hesabımız hep açık. Gözümüz orada. ... Devamını Okuyun »
Kategori: Seyir Defteri | Okunma: 971 | Ekleyen: jungnet | Tarih: 14.09.2017 | Yorum (0)

Yaşam kalitesinin yegane unsuru okumaktır.
Yaşam Kalitenizi Artırın! Yaşam Kalitesini Artırmanın Yegane Nitelikleri

Yaşam Kalitesini Artırmanın 3 Önemli Yolu

  1. Düzinelerce makale, yazı ve liste vardır yaşam kalitesini artırmaya dair. Bunların hemen hepsi aynı şeylerden bir başka şekilde bahseder. Dolayısıyla üç önemli yoldan birincisi vakti boşa harcayıp, bunlarla uğraşmamaktır. 
  2. Bütün beşerin, nizam ve alemin en yegane değerlisi, yaşam kalitesinin artırılmasında da büyük role ve öneme sahip olan kitabın okunması olmazsa olmaz 2. önemli yoldur. 
  3. Bu önemli kitabın tebliğ ve harfiyen, adabı muaşere içerisinde hayatımıza geçirmek, tam manasıyla tatbik etmektir. 
Konuya detaylıca ve dayanaklarla bakacak olursak, kısacası durum şöyledir; 
  1. "Kitap Okuyun" der uzmanlar, tıpkı yegane büyük kitapta yazıldığı gibi; "Oku! seni yaratan tanrının adıyla oku ki, bütün mahlûkatı o yarattı."
  2. "Çok Çalışın" diyorken uzmanlar; demez mi ki yüce mevlanın elçisi, can resul Muhammet (S.A.V) ki, "Hiç ölmeyecek gibi bu dünya için, yarın ölecekmiş gibi ahiret için çalışın. Allah'ın sana verdiğinden (onun yolundan harcayarak) ahiret yurdunu iste; ama dünyadan da nasibini unutma...''(Kasas Suresi 77.ayet)
  3.  "Kendinize Vakit Ayırın" diye yazar her makalede, her uzmanın dinde nara olur bu söz. O halde bizler de sözü uzatmadan, yalana bulandırma ... Devamını Okuyun »
Kategori: Seyir Defteri | Okunma: 882 | Ekleyen: jungnet | Tarih: 08.09.2017 | Yorum (0)

Nitelik kazanmak ayrıcalık, kullanmak ise marifettir.
Nice nitelikler kazandırıyor hayat insana ve sonra bir hiç uğruna heba oluyor tümü bir anda hayatın cilvesi mi bizlerin niteliksizliği mi bu? 

"Var git yoluna devam et." Demek ne acı ve ne boş bir gayedir. Kişi kendine gelmeli de artık bir şeyler yapmalı. Mesleği, eğitimi, uğraşı ve konumu ne olursa olsun ama önemli bir gayesi ve bu uğurda harcadığı büyük çabası olmalı. Akabinde kalanlar teferruat olup, kısacası bu omru bir hiç uğruna değil, önemli bir uğurda heba etmek ve hayatı yaşamak gerek. 
Kategori: Seyir Defteri | Okunma: 887 | Ekleyen: jungnet | Tarih: 31.08.2017 | Yorum (0)

Ahmet Batman'dan Gökyüzüne Not'u Okumak Hani  bir gün biri sana bir kitap hediye eder, pek kitaplara dokunasın olmadığı bir andır o an.
Ahmet Batman'dan Gökyüzüne Not'u OkumakŞöyle bir edebi yönü gelişiyor insanın adeta Ahmet Batman denilince. Çok lafa, çok söze gerek yok. Kısa ve öz bir mantıkta sadeliği ile gönüllerde taht kurmayı başardığına inanıyorum. Tıpkı (Selfi) Özçekim algı mantığı gibi yeni bir akıma öncü olacağına inanıyorum. Artık bizde gökyüzüne bir not bırakalım hep beraber, sade ve sevgi dolu... 

Kitabın ve yazarın gizemini size bırakıyorum. Sizin de okumanız dileğiyle...
Kategori: Seyir Defteri | Okunma: 1984 | Ekleyen: jungnet | Tarih: 25.04.2017 | Yorum (0)

1 2 »