Ich habe den Roman Siddhartha rezension gemacht. Die Sprache ist auf Türkisch.
“Bilgi bir başkasına aktarılabilir, bilgelikse hayır. Bilgelik keşfedilebilir, bilgelik yaşanabilir, bilgelik el üstünde taşıyabilir insanı, bilgelik mucizeler yaratabilir ama bilgelik anlatılamaz ve öğretilemez.”
Tarihe isimlerini altın harflerle kazımayı başaran büyük yazarların birçoğunun da eserlerinde ve yaşamlarında ele aldığı, romanlarına konu edindiği insanın bendini arayışı ve nefsiyle mücadelesini en belirgin ve akıcı bir dille ele alan yazarların başında nitekim Hermann Hesse gelmektedir. Siddhartha adlı romanda Budizm’in temel felsefesi ve insanın bendini arayışı en güzel biçimde anlaşılmaktadır. Hermann Hesse'nin, Buddha'nın yani Siddhartha Gautama hayatını konu alan, Budizm felsefesinin içrek yönlerini işleyen ve yazarın en ünlü eserleridir. Siddhartha, Hermann Hesse’nin Buddha yani Siddhartha Gautama’nın hayatını konu alan, Budizm felsefesinin içrek yönlerini uzmanlıkla işleyen yazarın en ünlü eseridir.
KaynakçaAyda V. Gani, Neokur.com | Ünal Şen, Figen, Okur beni yazdıklarımda bulur… Vatan Kitap. 6 Mart 2010. & Kamuran Şipal, Yazar | Siddhartha Üzerine Bir İnceleme, İlkay Gürçay Hüsmüllü, Fikiryolu.net.
|