Okumuyor, Yazmıyor, İzlemiyor ve Dinlemiyoruz Okumaya vakit yok ki, anlamaya takat kalsın.
Okumuyor, Yazmıyor, İzlemiyor ve Dinlemiyoruz

Peki biz ne yapıyoruz?

Sosyal medyada oyun, bilgisayarda oyun oynuyoruz. Video ağlarında komedi veya erotik görüntüleri izliyoruz. Okumak gibi bir huyumuz zaten yok, olsa da iki konu dışında hiç bir konuya ilgi duymuyoruz. Futbol ve erotik hikayeler. Bu veriler arama motoru ve gözlem anketleri sayesinde tespit edilmiştir. 

Okuduklarımız kısa başlıklar. İlgi çekerse içeriğine bakıyor ama sadece ilk cümlesini okuyoruz. Onu bile tam saymamak gerekli. İlginç bir videoyu tam izleme huyumuz yok. İleri sarma ve yarıda kesip, kapatma huyumuz var. Film izlerken dahi ilk bölümleri atlıyor, film esnasında farklı işlere kafa yoruyoruz. İlk 15 dakikada, hatta 10 dakikada sarmayan, beğenmediğimiz hiç bir filmi izlemiyoruz; dahası kapağını beğenmediğimiz filmleri almıyor ve açmıyoruz bile. 
 

Haber mi Okuyoruz?

Evet, spor haberleri okuyoruz ama voleybol, tenis ve yüzme gibi sporlar bize göre spor değiller. 

Ders mi Çalışıyoruz?

Evet, dersten kapa kaldırmıyoruz. Bir siteye girip, bir iki konuya göz gezdiriyoruz ama o konuları not almak, ilave bilgilere bakmak gibi huyumuz yok. Zaten buna zaman da yok. Çünkü ders çalışırken, sözleri anlamsız bir pop şarkısı o esnada çalıyor ve bizim Facebook hesabımız hep açık. Gözümüz orada. ... Devamını Okuyun »
Kategori: Seyir Defteri | Okunma: 1069 | Ekleyen: jungnet | Tarih: 14.09.2017 | Yorum (0)

Yaşam Kalitesini Artıran 20 Önemli Alışkanlık Ne istediğiniz ve neler yapabileceğinizin farkında olun.
Yaşam Kalitesini Artıran 20 Önemli Alışkanlık
  1. Su İçmek: Suyu oturarak, sakince için, hatta mümkünse 3 yudumda cam bardakta için. Plastik şişe ve bardaklardan uzak durun. 
  2. Aynaya Bakmak: Evden çıkarken aynaya bakın. Saç ve yüzünüzdeki olumsuzlukları yok edin, kıyafetinizi düzeltin ve uyum oranına bakın. Çevrenizden önce siz, kendinizi görüp beğenin. 
  3. Selamlaşmak: Selamlaşmak gerek çevreye, gerek kişinin iç dünyasına olumlu enerji yaymakta, etraftaki insanlarında olumsuz enerjilerini önlemektedir. Sözcük ve tarz ne olursa olsun, kitleye uygun selam vermeye özen gösterin. Sabahları komşularımıza "Günaydın, hayırlı sabahlar" gibi, kahvehaneye girerken "Selamın Aleyküm" gibi, iş yerine girişte "Merhaba" gibi... Yabancı dostlarımız var ise kendi dillerinde; "guten morgen, good morning, hayrun sabah..." şeklinde selamlayın. Bazen de tek bir söz söylemeden selam vermekte aynı davranış ve enerjiyi verir insana. Yolda geçen tanıdık veya yabancı fark etmeksizin selam verin. Gözle, başla, elle... fark etmeksizin selamlayın. Köpekleri, kedileri, ağaçları, sevdiğiniz mekanları, hatta beğendiğiniz kitapları bile selamlama alışkanlığı edinin. 
  4. Saç Taramak: Sabahları dışarı çıkmadan, akşamları yatmadan önce saçlarınızı tarayın. S ... Devamını Okuyun »
Kategori: Kalite & Nitelik | Okunma: 1005 | Ekleyen: jungnet | Tarih: 14.09.2017 | Yorum (0)